söndag 28 september 2008

Stickcafé

Idag har mamma, grannen Siv och jag varit på stickcafé på museet. Temat var "vackra vantar" och det visades upp och stickades verkligen vackra vantar. Det är så inspirerande att gå på stickcafé och se olika handarbeten. Mamma lärde ut ett mönster hon använt på skaftet till vantar som blev populärt. Hon hade dessutom med sig dominostickning som inspirerade många.

En kvinna som heter Solveig hade med sig många vackra vantar som hon stickat och själv skapat mönstren till, imponerande. Jag fick lite bra tips av Britt-Mari när det gäller att sticka in pärlor i arbetet utan att trä dom på tråd, om jag nu minns hur man gjorde.

Det har varit en jättetrevlig dag, tiden gick fort och den gör ju det när man har trevligt. Jag ser fram emot fler träffar.

Jag hade lagt fram kameran hemma för att ta med den men när minnet är kort så är det, den blev kvar hemma.

torsdag 25 september 2008

Härliga dagar


Vilka härliga höstdagar det varit nu i ett tag och fina färger på träden. Det behöver vi ju efter den dåliga sommaren. Just nu på handarbetsfronten så stickar jag fortfarande på mina gröna sockar. En är klar och har precis stickat skaftet på den andra. Det blir ngt varv då och då. Jag tycker jag är så trött nuförtiden, om det är hösten kanske. Jag sover då gott på nätterna. Vi kan ju alla ha svackor ibland, så det blir bättre snart.

Må så gott på er som tittar in.

söndag 14 september 2008

Hoppar på tre ben


De första dagarna efter operationen gick Smilla på det opererade benet men nu hoppar hon omkring på tre ben. Vi vet inte om det kan vara för att hon vid tre tillfällen hunnit hoppa upp på sängen och fåtöljen. Veterinären sa att en del små hundar kan upptäcka att det går fortare att hoppa på tre ben och till slut blir det psykologiskt. Det har visserligen bara gått nio dagar sen operation och hon ska ta det lugnt i tre veckor och efter det kan vi motionera henne. När vi är ute nu så har hon så bråttom, försöker gå sakta så hon ska sätta ner benet men det är svårt för då sätter hon sig ner.

Husse tycker så synd om henne när hon måste ha tratten så vi var och köpte en uppblåsbar krage i tron att den är bättre. Hon verkar gilla den bättre men tyvärr så kommer hon åt såret och då går det ju inte. Det är bara att gilla läge med tratten.

Hon är annars pigg och glad och vill så mycket mer än hon får.

onsdag 10 september 2008

Tävling på gång, klicka här och var med

Jag är med i en tävling där man kan vinna två nystan sarek garn. Hoppas jag har turen med mig, hoppas, hoppas..

Elviras garn och hantverk
sponsrar tävlingen.

Linedance

Nu har linedancen börjat efter sommaruppehållet. Det var jätteskoj att få sätta igång igen. Vi hade repetition av vårens danser och de satt faktiskt riktigt bra.

måndag 8 september 2008

Fin present i efterskott


De här tjusiga tavlorna har min brorsdotter Therese gjort. Jag har beställt dom av henne men fick dom som present i efterskott. Hon är en så otroligt duktig tjej. De kommer att pryda köksväggen fint och där ser jag dom varje dag.

Tusen tack Therese!

Stackars Smilla


Nu har Smilla opererats och hon har det nog mest jobbigt med att ha tratten. Hon får inte busa eller gå i trappor på sex veckor, inte heller hoppa upp i sängen , soffan m.m. Det innebär stora förändringar för henne eftersom hon sover med oss i sängen och ligger där mycket när hon är ensam. Hon tycker mycket om att hoppa upp på köksstolen och sitta och titta ut genom fönstret. Det är en lessen liten Smilla vi har just nu, så nu får tiden gå fort som bara den.

torsdag 4 september 2008

Utskrifter saknas

Kunden: ”Hej, jag heter Maria, jag får inga utskrifter i min skrivare. Varje gång jag försöker kommer det upp ett meddelande om att min dator inte kan hitta skrivaren.
Jag har till och med flyttat fram skrivaren bredvid monitorn, men det kommer fortfarande upp samma meddelande…”

Är allt väl?

Det är ju en fråga vi ställer till varandra då och då i välmening. Jag har då börjat tänka mig för när jag ställer den frågan. Har jag tid att lyssna? och var befinner jag mig, finns det folk runt omkring. Ibland så ställer vi frågan så där i förbigående, "är allt väl?" ,det kanske inte alls är bra och då svarar jag inte från hjärtat om det finns för mycket folk runt omkring.

Har jag tid att lyssna?

måndag 1 september 2008

Köpt jeans!

Idag har jag varit och bytt en kjol som jag hade köpt mot ett par jeans istället. Kjolan var bra, men efter funderingar så kom jag fram till att jag är ingen kjolanvändare och jeans behövde jag och det är ett skönt plagg.
Min brorsdotter Therese, som jag och mamma träffade på stan, var lite smakråd och hon tyckte om ett par jeans som var lite vida i benen och med lockfickor bak. Nu blev det inte dom utan ett par jeans i herrmodell som jag tyckte om, lagom längd, satt bra på och framförallt mycket sköna.