lördag 29 mars 2008

Västen som blev en väska


Så här blev väskan jag virkat som från början skulle bli en väst. Jag virkade den klart men blev inte nöjd, sprättade upp och sedan blev resulatat det här. Den blir bra att ha till sommaren ngn gång.

Mamma tyckte att jag skulle piffa upp den med en virkad blomma, men varför bara en, ska det va blommigt så ska det, lite flower power.

fredag 28 mars 2008

Stickar den HÄR halsduken just nu!!

Jag stickar den i grått mohairgarn. Den är lätt och rolig att sticka och garnet köpte jag billigt på stickcaféet. Jag stickar den på rundsticka och det går riktigt bra. Tidigare erfarenheter av rundsticka är att jag fått så ont i händer och armar men den här stickan är 80 cm lång och då går det bättre.

Nu har jag suttit vid datorn i nästan två timmar, upptäcker att klockan är 00.30, dax att lägga huvudet på kudden. Det är ju så roligt att fixa med bloggen och tiden bara rinner iväg.

måndag 24 mars 2008

Härlig påsk!

Ja det har vi haft i stugan, vi kom hem idag och for på långfredag. Peter o Annelie och Lowa kom dit på dan och Johan senare på kvällen. På dan hjälptes vi åt och drog lite ris från trädkapningen och eldade upp. Vi gav upp till slut eftersom det var jättejobbigt att få loss ris från högen de gjort, det satt fast i varann. Han som hjälpte oss att kapa träden ska hämta allt istället. På dan grillade vi lite korv och hade mysigt ute. Soligt och lite blåsigt men vi hittade lä.

På kvällen åt vi påskbord och spelade lite kort. Sönerna for hem på påskafton och på kvällen kom sambons syrra och brorsa med respektive och hälsade på. På dan grillade vi ute i solen. Påskdan hade riktigt tråkigt väder, snöade mellan varven, soligt ibland och blåsigt.

I morse var det 20 grader kallt och soligt, fram på dan var det riktigt ljuvligt att sitta på baksidan och sola där det var lä. På framsidan blåste det kalla vindar.

Vi har haft en härlig påsk med skön avkoppling och bra väder trots allt. Ser fram emot nästa gång vi får vara åka dit. Vi kopplar verkligen av där och Smilla stortrivs när hon får springa lös och leka med floppen.

Må så gott och kram.

tisdag 18 mars 2008

Jag kan

..ju göra en blogg. Min yngsta son tycker att jag kan vara stolt över min blogg, och det är jättekul att höra. Jag tycker om att sitta och fixa på datorn, ex göra affischer, sånghäften, gratulationskort och nu denna blogg. Det är ju en form av skapande och samtidigt få författa lite.

Ha en bra dag! det ska jag ha.

lördag 15 mars 2008

Sjuk!

På torsdag kväll fick jag åka hem från jobbet en timme tidigare. Jag jobbar förresten på Luleås bästa stormaknad, sitter i kassan. Jag fick ett hemskt illamående och att sitta i en kassa då är inget vidare. Så fort jag kom hem så kräktes jag. Jag var hemma igår, med fortsatt illamående så fort jag åt ngt, är även hemma idag och nu är det mycket bättre.
Det som är typiskt mig är att ha dåligt samvete alltför ofta. Nu idag när jag känner mig bättre så tänker jag att jag lika gärna kunde ha jobbat. I nästa stund säger jag till mig själv att en extra dag för att vara säker skadar inte. Det är första gången jag är sjuk sen jag började där i april förra året.
Så med andra ord bort med det dåliga samvetet för denna gång iaf. Min sambo har åkt till stugan och kapar ner träd, kul att se hur det blir.
Jag har virkat en väska och virkar nu en blomma att fästa på den, ska lägga in bild på den när den är klar.

På tal om mitt arbete, så trivs jag otroligt bra där, jättefina arbetskamrater med bra stämning, och framförallt bra ledning. Hoppas på många år där.

Ha de bra!

torsdag 13 mars 2008

Snurrigt värre!

Igår var jag på linedance, alltid lika roligt, men extra roligt igår. Vi lärde oss en ny dans som heter "Baby cha". Det är härlig musik, 32 counts och fyra väggar. Första väggen gick bra, men sen vid vändningar blev det lite snurrigt. Vi dansade till musik och tragglade utan musik och till slut satt den. Det är helt underbart när man till slut fixar det och hänger med i dansen med rätt steg.

Ibland kan det vara så att det känns hopplöst, jag vill dit och benen far nån annanstans, det känns tungt och tomt i huvet, fattar ingenting. Men det har jag ju sett händer alla nångång, hör liksom till.

Så till slut vill jag bara säga att linedance är så otroligt roligt. Tyvärr så missar jag nästa gång eftersom jag jobbar kväll.

tisdag 11 mars 2008

Min mamma!

Min mamma är en hurtis, 73 år och tränar på gym, går ut med Smilla när vi inte kan, är barnvakt och passar alltid upp med mat och fika när man kommer dit. Hon handarbetar, provar på det mesta och det går undan. Har du lite ont i axlar eller nacke, då masserar hon. Hon är värd hur mycket rosor som helst. Nu håller hon på att lära sig internet, jag är läraren (proffset), ha,ha.

söndag 9 mars 2008

Stugan


Igår var vi i våran stuga som ligger i Niemisel, på viknäsudden. Vad vi längtar till sommaren då vi får vara där hela semestern, Det blir första sommaren eftersom vi köpte den i slutet av augusti, vi har inte sovit där många nätter.
Vi har mycket att pyssla och stå i med där nu första sommaren, ta bort lite buskar, sätta nya hängrännor, gräva dike, kapa ner lite träd, fixa bastu m.m.
Till påsk ska vi vara där, hoppas på bra väder, är ledig långfredag t.o.m måndag.
Det är så vansinnigt med snö. Vi ska få bortplogat lite före påsk.

Stugan



Mycket härligare med sommarbild.