söndag 27 juli 2008

Strålande sol


Vilket härligt väder det varit nu i flera dagar. Vi har förståss varit i stugan och mamma har varit med. En hel del jordgubbar har vi plockat, säkert fyra liter, har både plockat till mig själv och gett bort till grannen som sköter om att vattna blommor åt oss i stugan.

Ett ljuvligt bastubad har det naturligtvis blivit. Det var så underbart att på kvällen efter bastun, sitta på verandan och titta ut över det vindstilla vattnet, och bara njuta i sommarvärmen.

Må så bra alla och kramar!

måndag 21 juli 2008

Sjalen klar,mönstret här!


Den bladmönstrade sjalen är äntligen klar, blev inte riktigt som i mönstret. Jag fick inte till det riktigt med mönsterstickningen i spetsen, men den blev bra ändå tycker jag.

söndag 20 juli 2008

Jordgubbar och blommor


Vi var till stugan en sväng igår och plockade både jordbubbar och smultron. Det är mycket kart ännu och vi får mycket jordgubbar, himla kul med eget land, bara så jobbigt att rensa. Mina blommor som jag satt fröer av själv, sommardahlia och glimm är i knopp för fullt. Det är ju nu man ska vara där när det blommar och bären börjar bli mogna, nu blir det helger vi får vara där och för mig varannan helg.

De som har semester nu har ju riktigt skapligt väder så här långt. Jag har jobbat fyra dagar nu och semestern känns långt bakom, som det brukar vara. Det går bra att jobba, vi har bara så fruktansvärt varmt , tur att vi har fläktar vi kan slå på.

Ha de gott!

måndag 14 juli 2008

Semestern slut


Midsommarbild

Ja då är semestern slut, fort har det gått och inge vidare väder har det varit, men naturligtvis skönt att vara ledig iaf. Vi har varit i stugan hela tiden. Där har vi haft lite besök av bl.a sönerna, min mamma och mina syskon med familjer,och svägerskan med sin man, samt före detta svägerskan med sina barn.

Det som var extra roligt var att tre av mina arbetskamrater kom och hälsade på. Jag hade bett dom komma och att det verkligen blev av att dom kom är jag så glad för. Vi hade bra väder och kunde sitta ute och grilla lite och fika. De tyckte liksom vi om vårat ställe och sa att det var rena paradiset.

En resa till Tärendö har också blivit av, till min pappas grav med lite blommor och samtidigt hälsade vi på mina kusiner.

Min sambo har verkligen jobbat på i stugan och det bästa han har gjort är ju bastun. Det är helt otroligt underbart skööönt med bastu. Det är ett elaggregat och vi tar vatten inifrån stugan med hinkar, och det gör att det känns riktigt gammeldags, som jag gillar.

Jag har påtat på med blommor och rensat jordgubbsland. Vi har ett mindre och ett större jordgubbsland och det blir för mycket. Det stora är alldeles för stort så vi ska bara ha kvar det lilla. Jag tänker inte stå med ändan i vädret hela sommaren.
Min sambo har satt några fåror med mandelpotatis som har tagit sig bra.

Jag trivs verkligen i stugan men det är även skönt att vara hemma och tur är väl att jag tycker så, börjar jobba imorgon och det känns inte alls så pjåkigt, kul faktiskt.