lördag 25 december 2010

Min "gube" fyller år!


I morgon fyller min "gube" 60 år. Vi har dukat långbord i vardagsrummet och pusslat och haft oss för vi har ju inte så stor lägenhet. Det kommer omkring 20 personer, men vi vet inte om alla kommer samtidigt så det gäller att ha sittplatser till alla.

Igår på julafton var vi här hemma hos oss. Peter o Annelie och lilla Eliam var här på förmiddan och åt julgröt med oss och fick sina julklappar. På eftermiddan åt vi julmiddag med Johan och min mor.

onsdag 15 december 2010

Svarta änglavantar!


Nu är dom svarta änglavantarna klara och levererade till hon som beställt dom, är på gång med dom lila.

Årets tomte!


Jag köper en ny tomte varje år och det här är årets tomte, i bakrunden syns en bonad som jag har broderat en gång i tiden, till julkorten. Ibland blir det mer än en ny, kan bli två oxå. Jag har kanske 18 tomtar, inte så många, läste om en kvinna i tidningen som hade över 600 tomtar, dit kommer jag aldrig, skulle inte ha plats.


Jag gillar iaf tomtar med gammeldags utseende.

Julkrubba!


Den här julkrubban har en kär vän gjort. Jag tycker att den är så fint gjord och jag gillar julkrubbor, skulle vilja ha en själv.

måndag 6 december 2010

Farfar o Eliam!


Båda två har skoj när det ska matas.

Änglavantarna!


Nu är dom jättefina änglavantarna klara. Det är första gången jag gjort mönsterstickning på tummen och det gick ju strålande. Det är två stycken på jobbet som vill att jag ska sticka vantarna åt dom och det gör jag gärna för de är så roliga att sticka. En blir svart o vit och en lila o vit.

Vantarna är från den mycket fina boken "Solveigs vantar". Jag äger den inte själv ännu utan lånat den från biblioteket, men nu har jag pratat om den såå mycket åt min sambo och hoppas att jag får den till julklapp för jag vill bara äga den.

Det är en fröjd att bara sitta i lugn o ro och bläddra i den och läsa lite historia kring vantarna. Tack Solveig för en underbar bok.

Må så gott allihopa och många kramar!