tisdag 26 augusti 2008

Veterinärbesök


Idag har jag varit med våran Smilla till veterinären i Öjebyn. Hon har diagnos: Medial patellaluxation, vilket innebär att knäskålen hoppar ur led och måste därför opereras. Hon är bara 5 år och varit så frisk ända tills i sommar då hon fått äta antibiotika och cortison för hudbesvär, de misstänker pollenallergi. När hon ätit det klart så började det blossa upp igen så hon äter cortison igen och fick idag mera antibiotika eftersom huden fortfarande är infekterad på en del ställen.

Dessutom har hon nu fått problem med vänster bakben där knäskålen hoppar ur led ibland. Så nu ska hon opereras 5:e september. Vi får lämna henne där på morgon och hämta henne på eftermiddan, men sen ska hon bli frisk och kry. Hon är en pigg och glad hund så det är så lessamt att se henne ha ont och besvär med klåda.

söndag 24 augusti 2008

Var med och tävla du också, klicka här

Jag är med i en tävling där man kan vinna stickmarkörer, kul grej.

torsdag 21 augusti 2008

Alltid en vinnare

När jag tävlar mot mig själv är jag alltid en vinnare. Det läste jag i en tidning som heter PS,en artikel om David Lega, paralympisk simmare och fortfarande världsmästare. En mycket bra tidning om personlig utveckling och livet i allmänt.

"Om det är roligare att vinna än att förlora, välj rätt tävling!"

onsdag 20 augusti 2008

Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir!!


Anki och jag hade en jättetrevlig dag hemma hos Lilian idag. Tiden går ju så vansinnigt fort när man sitter och surrar om allt mellan himmel och jord. Det är så roligt att hålla kontakten med Lilian som har slutat och med Anki på fritiden och inte bara på jobbet. På jobbet hinner vi inte prata så mycket med varann, olika arb.tider och olika raster.

Hälsar på arbetskamrat


Just nu är jag och Anki och hälsar på våran fd arbetskamrat Lilian i Svartöstaden. De ville se min blogg och hur det fungerar. Vi har blivit bjudna på en god lunch, färsk potatis och kasslergratäng, och sedan kaffe och gott fika.
En liten del av Lilians fina kattsamling.

måndag 18 augusti 2008

Mönsterstickade sockorna


Så här långt har jag stickat, och det är riktigt skoj. Jag hade lite problem med en del av mönstret men fick hjälp av min kära mor. Jag har beställt och fått mönstret till triinu sjalen och ska sticka den sen, men vet inte riktigt i vilket garn jag ska göra den.

Har ngn förslag på ett lite tunnare härligt garn?

söndag 17 augusti 2008

Uppvaktad med fina blommor



Så här fina blommor fick jag av min sambo
när jag fyllde år i fredags, till vänster, puss på dig.

De fina blommorna till höger fick jag av mina arb.kamrater
Agnetha, Birgitta och Anki. kramar till er.

onsdag 13 augusti 2008

Linnet klart, mönstret HÄR


Linnet är klart och jag är riktigt nöjd. Den är utmärkt att ha som den är eller med en svart top under. Nu ska jag börja med mönsterstickade sockor, ska bli kul.

Ha en bra dag alla som tittar in.

tisdag 12 augusti 2008

Trollslända


Jag tycker att den här bilden är så fin, vacker och mysig. Min sambo är fotografen.

Bamsehallon


Det gick verkligen snabbt att plocka ihop dessa hallon, stora och fina och ingen mask, på sin höjd ett par stycken. Röda vinbären är snart klara att plockas.

Skördat


Det är helt otroligt att kunna plocka egna bär, och så mycket vi har dessutom. Jag är dessutom helnöjd med min blomrabbat. Det är såå kul att till varje gång man kommer till stugan se hur det har vuxit speciellt det jag själv har satt. Gladiolusarna har börjat knoppa, jättespännande.

fredag 8 augusti 2008

Vill så mycket

Jag tycker det är så himla roligt att titta runt i olika bloggar på vad alla gör och få inspiration, och det får jag. Det är bara det att jag vill så mycket och får gjort så lite tycker jag, men min mamma brukar säga att du jobbar ju också och det tar ju sin tid förståss.

Igår var jag då på min sambo och krävde skärpning vad gäller hemmafronten, min fritid är lika mycket värd som hans har jag kommit på.

Nu ska jag sticka några varv på linnet och sen göra mig iordning för jobbet.

Ha en bra dag allihopa!!

måndag 4 augusti 2008

Kul att fynda på loppis


Vilket fynd va? 20 kr på loppis i Södra Prästholm. Den blir perfekt att fylla med garner. Jag hittade även en golvlampa som också kostade 20 kr, att ha i stugan när jag handarbetar.

Linne på gång



Mitt pågående handarbete är ett linne som jag stickar av marks kattens lingarn som från början var tänkt att bli en junokal sjal. Jag får väl se om det blir av att sticka den. Efter linnet ska jag sticka mönsterstickade sockor i den härliga gröna färgen, ett sandnesgarn som heter sisu. Fabelgarnet blir också sockar, såg i Åsasticksidas blogg att hon stickar sockar där man börjar framme i tån, skulle vara kul att prova.

Pennställ m.m


Det här har min brorsdotter Therese gjort tillsammans med mamma. De är riktigt påhittiga, gjort av olika rullar som det är limmat tyg på och sedan har det limmats på en kartongbit, fiffigt och snyggt.

söndag 3 augusti 2008

Barnkalas och bio

I måndags den 28 juli var mamma, Therese (min brorsdotter) och jag på kalas, Fanny (en annan brorsdotter) fyllde 6 år. På kvällen var Therese och jag och såg Mamma mia. Den var bra, men för mig var den lite överreklamerad. Bra musik och så och jag kom på mig med att sitta och le och stampa takten.