måndag 28 april 2008

Aj, aj, aj vad varmt!!!

Idag har jag klantat mig ordentligt. Jag skulle lägga spislocken på plattorna och jag brukar alltid känna med handen så plattorna har svalnat ordentligt, och en av dom hade inte det, den var kokhet, alltså fortfarande påslagen. Det kändes som att handen fastnade till på plattan och ja det gjorde så fruktansvärt ont. Jag spolade direkt med kallt vatten men det hjälpte för stunden. Efter ett tag for jag till apoteket och frågade om de hade ngn smärtstillande salva, och vi provade smörja men det hjälpte inte. De tyckte jag skulle gå till sköterska på vårdcentralen så jag gjorde det. Hon satte på en salva och lindade. Det blev bättre och jag for på jobbet. Jag sitter i kassan på en stormarknad och efter ca tre kunder fick jag ge upp. Det gick inge vidare att använda handen och det började göra ont igen. Jag blev tvungen att åka hem.
Man brukar prata om att det ser värre ut än vad det är, men det här är tvärt om tycker jag, känns värre än det ser ut.

Det har blivit fyra blåsor i handen, två lite större och två mindre. Ja det var en utförlig beskrivning av min klantighet idag.

torsdag 24 april 2008

Min blogg

Ni som besöker min blogg har nog upptäckt att jag ändrat ganska ofta på sista tiden. Ja dels är det för att jag har lite svårt för att bestämma mig, kan bli jobbigt ibland, men inte när det gäller det här. Jag tycker att det är så roligt att mixa med bloggen, men det kanske blir som min väninna sa att till slut vet man inte om man kommit rätt. Därför får den vara så här ett tag.

På tal om annat så vad hiskeligt dyrt det är att gå till tandläkaren. När jag åt godis en dag på jobbet lossnade en bit från en tand och det blev dyrt godis, 795 kr för att fixa en endaste tand.

söndag 20 april 2008

Trivsam helg

Ja vi stortrivs verkligen i stugan. Vi har varit där i helgen och det är så avkopplande. Min brorsa kom dit med sin familj, de har två flickor och den äldsta som är fem år hade en kompis med sig. De hade så jätteroligt i våran lervälling bakom stugan, där de fick gräva och gegga på så mycke dom ville. Vi grillade korv och trots den kalla blåsten så var det skönt, för vi har så fint med lä bakom stugan. På lördag förmiddag var jag och hälsade på mina brorsbarn, en pojke och flicka, som bor drygt en mil från våran stuga. Grabben fyllde 15 år så det var mycket gofika, där var det inte tal om bantning. Det var bulla, kakor, kladdkaka med grädde och hallon och en jättegod hembakad tårta.

Vi fikade uppe på deras balkong, där det var varmt och skönt i solen. Deras ena katt Rufus upptäckte att han kunde komma upp på taket och inspektera. Det blev lite nerver på spänning och när han väl kom ner så var han uppe lika fort igen. En katt är ju smidig och han klarade sig galant. Tacka vet jag hundar, de håller sig på markplan.

Min sambo har verkligen jobbat på, han har eldat efter våran trädkapning och rensat bort en massa skrot som fanns under det vi kallar för bastun (ska bli en).
Jag fattar verkligen inte vad de har sparat allting till, men äldre människor har ju svårt för att kasta, "det kan vara bra att ha".
Det var ändå skönt att komma hem och få ta sig en dusch eftersom vi inte har ngt vatten ännu, blir härligt när vi kan sätta igång det.

söndag 13 april 2008

Plantering



Jag tycker även om att påta lite med blommor när jag har en trädgård, och det har vi ju nu i stugan. Därför har jag satt två sorters fröer, sommardahlior och glimm, spännande att se hur dom blir när dom får växa till sig.

Bladmönstrad sjal


Ja en ny sjal på gång. Den här blir mönsterstickad,känner ännu mer att jag skapar ngt när jag ser hur mönstret växer fram. Här som sagt var i skaparstadiet, kommer ny bild när den är klar. Jag har redan planer på vad jag ska sticka eller eventuellt virka när den här är klar.

tisdag 8 april 2008

Mönsterstickade halsduken



Till vänster är den på gång på rundstickan och till höger är den utspänd och klar. Det var betydligt lättare att sticka på rundsticka, när det blir så mycket maskor, än på vanliga stickor. Jag får heller inte lika ont i axlar och armar, så "hurra för rundstickan", blir mer av den för min del.

Virkad sjal


Denna sjal har jag virkat för ngt år sen, har även virkat den i grönt och vitt och gett bort i födelsedagspresent. Den är lätt och rolig att virka.

Är du intresserad av mönstret? Hör av dig så mailar jag det.

måndag 7 april 2008

Förkylt


Jag har blivit så förkyld, det värsta är att det rinner så från näsan och ögonen, även ont i bröstet. I morse tror jag då att jag hade feber, kändes så. Det verkar som att allt kommer efter varann, först magsjuka och sen detta, har förresten inte varit riktigt förkyld på två år. Jag har sån tur i oturen att jag är ledig idag och i morgon så det blir kureringsdagar.

I helgen har vi varit i stugan och vi fick fixat bort efter trädkapningen. Det finns ju så fantastiska maskiner som man kan styra med en fjärrkontroll, och med en kran och skopa få över virket och riset på en lastbil, helt otroligt att se.